DesignCode Objesi
"DesignCode" Objesi, yapının analizi ve tasarımı için gerekli bir dizi kriter veya tasarım kontrolünü içerir. "DesignCode", aynı zamanda Library'de yazarın kodu yazarken görmek istediği sonuçları rapor ederken, son kullanıcının da App'te şartname kontrolü yapmasını sağlar.
Temel olarak belirli yükleme koşulları altında yapısal bileşen tasarımında ele alınan giridleri (boyutlandırma, malzeme seçimi) ve analizler sonucunda elde edilen çıktıların (deforrmasyon, kuvvet, gerilme) kabul edilebilir limitler dahilinde olup olmadığının kontrolünü yapmayı sağlar. Yapının tipine bağlı olarak, tipik yükleme koşulları şunlar olabilir:
- Kalıcı Yük
- Hareketli Yük
- Rüzgar yükü
- Kar Yükü
Bu yüklemeler için verilen limitler ile hesaplanan yük arasındaki kontrolü "Design" Objesi içerisinde "Check" Objesi sağlar. Eğer hesaplanan yük limiti aşmıyor ise sistemin çalıştığını, aşıyor ise sistemin çalışmayacağı sonucunu verir ve böylece alınan sonuçlar ile şartname kontrolü yapılır.
"Check" Objesi haricinde, yazarın "DesignCode" içerisinde sonuçları görmek istediği diğer tüm parametreleri 'Full Detailed Report' içerisinde gösterir.
Örnek:
<P N="reaksiyon1limit" V="20" Role="Input" /> <P N="reaksiyon2limit" V="30" Role="Input" /> <P N="HesaplananReaksiyon1" V="30" /> <P N="HesaplananReaksiyon2" V="30" /> <O N="test" T="DesignCode"> <O N="KonrtolReaksiyon1" T="Check"> <P N="Criteria" V="HesaplananReaksiyon1.LE.reaksiyon1limit" /> </O> <O N="KontrolReaksiyon2" T="Check"> <P N="Criteria" V="HesaplananReaksiyon2.LE.reaksiyon2limit" /> </O> </O>
Yukarıdaki girilen Reaksiyon kuvvetlerinin taşıyabileceği limitleri kullanıcı tarafından girilmiştir. Daha sonra proje içerisinde hesaplanan reaksiyon değerleri HesaplananReaksiyon1 ve HesaplananReaksiyon2 olsun. Daha sonrasında bu limit kontrolü "Check" Objesi içerisinde koşul belirterek
sağlanır. Koşul sağlanıyorsa PASSED, koşul sağlanmıyorsa FAILED ifadesini sonuç olarak verir ve Library'de görünümü şu şekildedir: